Not known Factual Statements About Google Analytics Nedir

Wiki Article

google analytics nedir

Trafik Kaynakları: Kullanıcılar nereden geliyor? Bunu öğrenmenin en iyi yolu, Internet sitenize bağlantı vererek trafik sağlayan kaynakları bilmektir.

Kod Yerleştirme: Web sitenizin her sayfasına Google Analytics kodunu eklemeniz gerekmektedir. Bu kod, her ziyaretçinin tarayıcısına gönderilir ve kullanıcının etkileşimlerini izlemek için kullanılır.

Yayıncı raporu, sitenizin sonuç getirdiği noktalarla ilgili detaylı veriler sunuyor. Örneğin; izlenim veya tıklanma sayısı… vb. Bu raporu doğru bir şekilde kullanmak için “AdSense” veya “Advertisement Exchange” ile bağlantısını sağlamanız gerekiyor. Denemeler

Past monitoring how visitors interact with all your nonprofit’s Internet site, You may also observe how Google AdWords brings All those guests to your site by integrating your Analytics account with AdWords. If you’re not making use of AdWords, you’ll first need to create an account, and being a nonprofit, you could possibly be utilizing the Google Grant to bring AdWords to your organization for free.

Fairly, you'll be able to shift ahead understanding which tactics you must adjust and which methods your Group can Make upon.

Google Analytics'in diğer Google araçlarıyla entegrasyonu sayesinde hangi sosyal kanallarda elde edilen verileri takip etmek mümkün olmaktadır?

Google Analytics, etkinlikler terimini şu şekilde tanımlıyor: “Web sayfası ve ekran yüklemesinden bağımsız olarak izlenebilen kullanıcı etkileşimleri” Örneğin, kullanıcı sitenizden bir PDF indirmiş olabilir ya da bir online video izlemiş olabilir.

Hesap yükseltme işlemi Google Analytics Nedir tamamlandıktan sonra, Net sitenize veya mobil uygulamanıza Google Analytics 4 etiketlerini eklemeniz gerekir.

Google’ın rakiplerine göre hem kaliteli ve kullanımı kolay hem de ücretsiz bir araç sunması Google Analytics’in açık arayla en çok kullanılan Website analiz aracı yapmaktadır.

Örneğin, Google Advertisements ile entegrasyon sayesinde hangi reklam kampanyalarının daha etkili olduğu, hangi anahtar kelimelerin daha fazla tıklanma aldığı gibi bilgiler toplanabilir. YouTube ile entegrasyon ise Google Analytics Nedir online video performansının anlaşılmasını ve izleyici etkileşimlerinin incelenmesini sağlar.

ABD merkezli şirket ile ilgili bu madde taslak seviyesindedir. Madde içeriğini genişleterek Vikipedi'ye katkı sağlayabilirsiniz.

İşlenen verilere ayarlar ve filtreler uygulanarak oluşturulan Analytics profillerinde kullanılabilir duruma getirilir.

Bu sayede web sitenizin performansını anlamak, ziyaretçi davranışlarını anlamak ve sitenizi daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunacak şekilde optimize etmek için önemli bilgiler elde edebilirsiniz.

Oturum düzeyinde bireysel kullanıcı davranışlarını görebileceğiniz bir rapordur. Demografik bilgileri

Report this wiki page